You are currently viewing Легенда о пицце

Легенда про піцу

Це дуже популярне нині блюдо традиційно відноситься до італійської кухні, хоча насправді, коли і як з'явилася піца достеменно невідомо. Щоб дізнатися, де з'явилася піца вперше, доведеться зробити екскурс в багатовікову історію.

Ще в давнину, люди навчилися випікати на вугіллі коржі з борошна, використовуючи звичайні плоскі камені замість печі. Незабаром, в це просте блюдо стали додавати оливкове масло, а також, в залежності від регіону проживання, зелень і овочі. Зручна форма коржі давала можливість використовувати її в якості простого блюда, яке потім з'їдали разом з начинкою, що накладається в середину.

Як і де вперше з'явилася піца?

Історія походження піци свідчить про те, що ще в Давньому Єгипті використовувалися різні добавки до тестової основі, рецепт простого, але разом з тим поживного страви, перекочував в Стародавньої Греції, а потім вже в Римську імперію Саме тут і починається офіційна історія піци, хоча ще древні греки застосовували викладку сиру, зелені, цибулі та овочів на сиру основу з тіста. Після цього її поливали оливковою олією і випікали в печі. Подібне блюдо згадується в літописах, хоч і вважалося спочатку їжею для нижчих станів і класів. Таке зневажливе ставлення було обумовлено як простотою приготування, так і доступністю інгредієнтів. Існувало безліч рецептів піци, в тому числі з м'ясною і овочевою начинкою.

Сказати де раніше всього піца набула сучасного вигляду просто неможливо. Оскільки в один час могли існувати найрізноманітніші рецепти, часом дуже сильно відрізняються один від одного, при цьому основа залишалася однаковою - коржик з сиром, з овочевою начинкою з томатів, политих оливковою олією.

пицца: приготовление

Існували й різні назви схожих страв: фокаччо (focalizzazione) - в Італії, Плацента (πλακουντος) - в Стародавньому Римі. Історія створення класичної піци включала в себе безліч етапів, перш ніж склався оптимальний варіант, в якому на основу піци кладуть: сир, томати, оливки, ковбасну нарізку або асорті з морепродуктів.

Перша піцерія

Розквіт культури приготування піци прийшов на кінець 19-го століття з утворенням держави Італія. Вже на початку наступного століття, італійськими емігрантами була відкрита перша піцерія в Нью-Йорку. Саме тут пропонували піцу, найбільш схожу на сучасний варіант - з плоскою коржем, що має підняті краї, що дозволяють використовувати максимум начинки.

Проте, багато країн готові змагатися за першість у винаході цього смачного і поживного страви. Більш того, деякі місцеві рецепти є не менш популярними, в порівнянні з класичним.

Найпопулярніші варіанти приготування

Найпопулярніші варіанти приготування Маргарита, Для якої використовуються: сир моцарелла, томати, томатний соус і базилік. Інші не менш поширені страви:

Без сумніву, в будь-якому з міст України можна знайти піцерію, кухарі якої зможуть порадувати відвідувачів своїм фірмовим рецептом страви. Якщо вам вдасться побувати в Житомирі, не пропустіть нагоду навідатися в ресторан Papa Joe, в якому пропонують неймовірно смачну піцу, яка так і називається -«Папа Джо»

Цей запис має 2 коментар(-ів)

  1. Карина

    Заклад гарний 9/10 , обслуговування 10/10, музика 5/10, а що з приводу їжі то 10/10

Залишити відповідь